Øget brug af økologiske/ lokale grøntsager i Samsø Køkken

Økologi skal være lokal økologi – ikke ’Netto’-økologi. Industriel økologi er ikke meget bedre end almindeligt landbrug. Det er stadig nogle enorme dyrkede marker, som bærer præg af monokultur. SF støtter jordbrugsfondens arbejde med opkøb af jord, så unge landmænd kan starte økologiske brug op uden at skulle lave meget store investeringer. SF Samsø har købt en andel i Samsø Økojord på 10.000 kr. og har arbejdet aktivt for, at Samsø Køkken fremover skal anvende flere lokale, giftfri økologiske råvarer i madproduktionen. Vi ønsker også, at maden i det kommunale køkken gradvist skal omlægges til at være mere plantebaseret. Der skal anvendes flere lokalt producerede grøntsager.

SF vil arbejde for, at samsingerne generelt bliver inspireret til at gå i gang med en omstilling til mere plantebaseret kost samt et mindre kødforbrug. SF vil endvidere arbejde for, at madspild reduceres både i de offentlige og private køkkener. Vi ønsker at igangsætte en proces, hvor både offentlige og private virksomheder inspireres til produktionsformer, som begrænser madspild. Den mad som bliver smidt ud i dag, ønsker vi i stedet formidlet til forbrugere med få midler eller sociale fællesskaber, hvor ressourcerne kan udnyttes positivt.

Scroll til toppen